selfcare als basis om te staan als een huis

Innerlijke rust en balans creëren in mijn leven. Dit was mijn missie voor de afgelopen 10 jaar. Een stevige basis voor mezelf vormen zodat er rust, harmonie en balans ontstond in mijn dagelijks leven en in mijn leefomgeving. Selfcare bleek daarin de sleutel tot succes.

Opruimen

Om deze stevige basis te creëren mocht ik tijd gaan maken voor mezelf. Tijd om al het oude in mijn leven op te ruimen voordat ik weer opnieuw kon beginnen met het opbouwen.

10 jaar geleden zag mijn wereld er heel anders uit. Een ogenschijnlijk perfect leven met een mooi gezin. We hadden fantastisch lopende meubelmakerij aan huis, leuke klanten en we stonden in bekende tijdschriften en op beurzen. Ik genoot jaren lang van dit alles maar in mijn achterhoofd wist ik dat ik iets miste.

Het was de buitenwereld die perfect was maar verder had ik niet echt diepgang in mijn leven. Ik had vooral een gehaast en druk bestaan met mijn gezin. Alles wat er echt toe doet in het leven miste ik totaal. Ik volgde niet mijn eigen hart en het was het moment om meer ruimte voor mezelf en mijn kinderen te maken.

Volgen van mijn hart

Vanuit een innerlijke roep om mij bewust te worden van de patronen in mijn leven die veel stress veroorzaakten, volgde de 10 jaren daarop waarin ik mijn binnen wereld ging verkennen. Om zo de rust en ruimte in mezelf te creëren die ik nodig had om de balans in mijn leven te herstellen.

 

 

 

Deze ontdekkingsreis begon met een holistische massage therapeutopleiding om mijn lichaam en geest weer met elkaar te verbinden. Leren om ontspanning te creëren in mijn dagelijks leven door mijn hoofd tot rust te brengen en weer volledig in mijn lichaam te landen.

Selfcare

In deze periode werd ik mij bewust hoe snel alles in mijn leven eigenlijk ging. Hoe het als het ware aan me voorbij trok zonder er echt onderdeel van te zijn. Ik was compleet aan het overleven en goed voor mezelf zorgen, daar was geen ‘tijd’ voor. Ik overschreed continu mijn eigen grenzen. Dit veranderde toen ik de focus naar mijzelf ging brengen en hierdoor mijn eigen behoeften ging voelen. Ik veranderde mijn ritme door van mijn beroep lichaamswerker te maken. Hierdoor ben ik dagelijks met het lichaam bezig en dat is voor mij een goede reminder om niet meer over mijn eigen grenzen te gaan.

Doordat ik de focus continu terug naar mezelf bracht nam ik de volledige verantwoordelijkheid van mijn eigen leven weer op me. Zo kon ik aan de slag met mezelf. Door deze selfcare leerde ik de patronen te herkennen die er voor zorgden dat ik over mijn grens heen ging. En daarna lukte het mij die patronen, die niet meer voor mij werkten in mijn leven, steeds meer los te laten. Dit creëerde enorm veel rust en ruimte in mezelf en er ontstond weer balans in mijn leven.

Zo binnen, zo buiten

Het groeiproces en de selfcare die ik voor mijn innerlijk deed, deed ik tegelijkertijd ook uiterlijk. We verhuisden naar een nieuwe plek waar we aan de verbouwing begonnen van ons huis en een nieuw leven. Toen we 10 jaar geleden hier kwamen wonen moest het vanaf de bodem af aan weer opgebouwd worden. We hadden een oude boerderij gekocht met veel ruimte daaromheen. Tijdens deze bouw was het de bedoeling om ook letterlijk en figuurlijk ruimte en een rustpunt te creëren. Niet alleen in onze leefomgeving, maar ook in onszelf. Een droom waar je geduld voor moet hebben en waar we de tijd voor gingen nemen om hem helemaal uit te laten komen. Op dit moment is alles in de basis af en heb ik mijn praktijk sinds een aantal jaren aan huis. Het was het een heel proces maar ik ben enorm dankbaar voor waar ik toe nu toe gekomen ben.

Selfcare moment voor jou

Nu de basis om mij heen en in mijzelf stevig staat en ik de rust en balans in mijn leven terug heb gevonden, kan ik weer verder met mijn ontwikkeling. Mijn levensenergie stroomt volop en ik ervaar iedere dag meer en meer innerlijke rust, vreugde en plezier in mijn leven door het volgen van mijn eigen hart. Van nature heb ik veel energie en ben ik continu in beweging. Door goed voor mezelf te zorgen heb ik mijn enthousiasme en creativiteit teruggekregen en kan ik met mijn aandacht dicht bij mezelf blijven. Vanuit mijn eigen behoefte om met regelmaat een moment voor mezelf te nemen is Flow to Grow ontstaan.

“Ik bied mensen een moment van ontspanning aan om goed voor zichzelf te zorgen, zodat er weer focus, innerlijke rust en balans ontstaat in hun dagelijks leven”.

Door middel van een ontspannen massage breng ik de aandacht weer terug naar jezelf. Je komt hierdoor uit je overmatige denken en zo herstel je het contact met je lichaam, zodat ook jouw energie weer gaat stromen en er balans ontstaat in je leven. Hoe dieper je het contact met je lichaam herstelt, hoe steviger je in je kracht komt te staan. Daarom bied ik op het gebied van selfcare zowel losse massages, een massage traject en een abonnement hiervoor aan.

Praktijkruimte te huur

Op dit moment volg ik naast mijn werk als lichaamswerker verschillende kunstopleidingen om mijn eigen creativiteit verder in vorm te brengen op artistiek gebied.

De praktijkruimtes die ik heb, bied ik te huur aan voor gelijkgestemde ondernemers om zo hun werkzaamheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en creativiteit uit te kunnen voeren. De praktijk kan op verschillende dagen worden gehuurd voor het geven van workshops, behandelingen en lessen. Het afgelopen jaar is er een 10 persoons Tipi tent op het weiland geplaats die tevens beschikbaar is voor workshops en evenementen. Bovendien wordt er het komende jaar nog een Yurt bijgebouwd. Deze zal het hele jaar door beschikbaar blijven voor de verhuur. Mijn intentie met het delen van de locatie is om ruimte te creëren voor mezelf en anderen om verder te kunnen groeien, ieder met zijn eigen unieke onderneming. Mijn praktijkruimtes bieden hiervoor een mooie basis.

 Liefs, Joan